Павлоградське відділення УВД Фонда ССУ інформує
опубліковано 12 квітня 2021 року о 08:14

Фонд продовжить оплачувати лікарняні на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 тощо - як до, так і після 30 червня

02.04.2021

У зв’язку із чисельними публікаціями в ЗМІ щодо змін у законодавстві з 30 червня 2021 року, відповідно до яких в Україні будуть оплачуватись лише лікарняні, видані на час проходження реабілітаційного лікування, повідомляємо.

Законом України "Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я", норми якого набувають чинності 30.06.2021, серед іншого, було внесено зміни до статті 22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Так, у новій редакції закону було передбачено надання допомоги по тимчасовій непрацездатності на період реабілітаційного лікування, у той час як звичайні захворювання та травми – виключені з підстав для надання допомоги за лікарняними.

Від початку у наших коментарях на запити засобів масової інформації, застрахованих осіб, лікарів і роботодавців ми звертали увагу – внесені зміни мали на меті розширення страхових випадків періодом реабілітаційного лікування. Крім того, не було внесено змін до частини другої статті 22 базового Закону, у якому також йде мова про надання допомог по тимчасовій втраті працездатності в разі хвороб і травм.

Наразі відповідні законопроекти, які усувають зазначену помилку, вже зареєстровані і проходять стадію погодження. Фонд соціального страхування України продовжить забезпечувати страховий захист на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 тощо – як до, так і після 30 червня.

 

 

Пресслужба виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України





Кількість днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області зросла на 3,4%

02.04.2021

Упродовж лютого 2021 року Фонд соціального страхування України в Дніпропетровській області прийняв на фінансування заяви-розрахунки для компенсації втраченого заробітку працівників підприємств Дніпропетровської області за 351,7 тисяч днів хвороби, травми або догляду за хворими дітьми. Це на 3,4% більше, ніж у лютому 2020 року (340,2 тисячі днів).

Зростання днів тимчасової непрацездатності, яка оплачується за рахунок коштів Фонду, пов’язано із пандемією COVID-19.

Середньоденний розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності, що надається Фондом соціального страхування України в Дніпропетровській області, за підсумками лютого склав 378,6 гривні проти 339,2 грн за той же період минулого року. Зростання середньоденної суми допомоги склало 11,6% і пов’язано з ростом середньої заробітної плати в Дніпропетровській області.

Підставою для нарахування Фондом матеріального забезпечення є подана роботодавцем заява-розрахунок. Страхувальникам надано можливість надсилати заяви-розрахунки в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису з метою оптимізації та пришвидшення фінансування, а також протидії поширенню COVID-19 в Україні.

Нагадаємо, що у лютому 2021 року Фонд соціального страхування України в Дніпропетровській області прийняв на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку з хворобою (у тому числі на COVID-19), травмою, самоізоляцією або доглядом за хворою дитиною на суму 133,1 млн гривень проти 115,4 млн гривень у лютому 2020 року. Зростання видатків склало 15,4%.

Управління ВД ФССУ в Дніпропетровській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux